12 taitoa jotka voit oppia minuutissa

Jos olet joskus ollut työhaastattelussa, tiedät, että on tarpeen omata tietty määrä taitoja. Toisaalta joskus tuntuu, etteivät kuukausia kestävät kurssit palvele omaa tarkoitusta parhaiten. Mutta eipä hätää, esittelemme tässä muutaman taidon, jonka voi opiskella minuutissa. Näistä saat kasaan jo aikamoisen arsenaalin taitoja!

Paalusolmun sitominen

skill1

Tästä selkeästä kuvasta on helppo opetella sitomaan pitävä solmu. Tämä tosiaan on tärkeä taito.

 

Valokuvissa onnistuminen

Be more photogenic

Nojaa hiukan kameraa kohti ja opettele ¾ hymy. Jättimäinen hymy ei välttämättä toimi parhaiten valokuvissa, joten opettele hiukan maltillisempi hymy ja pian kaikki kuvasi onnistuvat!

 

Veitsen teroittaminen

Sharpen a knife

Ota teroitin heikompaan käteesi ja aseta sen pää leikkuulautaa vasten. Leikkaa veitsellä alaspäin niin, että koko terä osuu teroittimeen. Toista jos tarpeen.

 

Tuoreimman tuotteen valitseminen

Select the freshest produce

Tuorein hedelmä tuntuu pehmeältä ja jämäkältä, jos näin ei ole, se voi olla pilaantunut. Vihanneksille pätee sama sääntö, mutta niiden kohdalla on tärkeää huomioida myös haju ja väri.

 

Lukon tiirikoiminen

Pick a lock

Tarvitset jännitekamman ja tiirikan. Liikuttele tiirikka lukon pohjalle asti ja käännä jännitekampaa kuin avainta lukossa.

 

Samppanjapullon avaaminen sapelilla

Saber a bottle of champagne

Poista rautalankatuki ja korkin päällä oleva suoja. Etsi pullon sauma ja aseta sapelin terä sille. Liu’uta terää saumaa pitkin kohti pullon kaulaa.

 

Opi painelu-puhalluselvytystä

Learn CPR

Elvyttäjän alemman käden kämmenen tyviosa tulee olla elvytettävän rintalastalla ja toinen käsi tämän alemman käden päällä. Painelu tapahtuu käsivarret suorina 30 kertaa, elvytettävän rintalastan tulee antaa palautua paineluiden välissä. Paineluiden jälkeen elvytettävän suun kautta puhalletaan ilmaa niin, että rintakehä nousee. Tämä toistetaan kaksi kertaa.

 

Vahvista itsetuntoasi

Boost your confidence

Yksi helppo tapa itsetunnon vahvistamiseen on seisoa minuutin verran peilin edessä teräsmiesasennossa. Tämä vapauttaa testosteronia ja näin vahvistaa itsetuntoa.

 

Kokkaa avotulella

Cook over a fire

Paketoi ruoka-aine alumiinifolioon ja aseta nyytti lähelle nuotiota (ei suoraan liekkeihin). Kun aikaa on kulunut mielestäsi riittävästi, avaa nyytti ja nauti!

 

Meditoi

Meditate

Jos mahdollista, etsi rauhallinen paikka kotoa tai työpaikalta ja sulje silmäsi minuutiksi. Tunne, kuinka stressi sulaa pois.

 

Juokse nopeammin

Run faster

Jos sprinttaat mäen ylös ja hölkkäät takaisin alas, saat esimerkiksi 5 kilometrin juoksuaikaasi pienemmäksi. Kun olet totuttanut itsesi juoksemaan mäet ylös nopeasti, tasainen juoksulenkki ei tunnu enää missään.

 

Vihellä kuuluvasti

Whistle loudly

Aseta sormet suuhusi kuten mies ylläolevassa kuvassa, vedä huulet hampaidesi päälle, rullaa kieli taakse ja vihellä.

 

 

[EPSB]

[/EPSB]