Tiedemiehet valmistivat 3D printterillä pyörätuolin kaksijalkaiselle koiranpennulle

Tässä on Tumbles, kuusiviikkoinen sekarotuinen terrieri, jolla oli syntyessään vain kaksi jalkaa.

This is Tumbles. He is a six-week-old terrier mix, and was born with only two legs.

Se oli pentueensa rääpäle, joka joutui jatkuvasti alakynteen ruoka-aikojen maitotaisteluissa. Se pääsikin kaksiviikkoisena Ohiolaisen koirien pelastusjärjestön (Friends of The Shelter Dogs, FOSD) hoiviin, jossa se sitä ruokittiin pullosta, jotta sillä olisi mahdollisuus vahvistua ja kasvaa terveeksi koiraksi.

Tumblesin kuva oli FOSD:n Facebook-sivuilla, josta eräs pariskunta bongasi tämän suloisen kaksijalkaisen pennun. He ottivat yhteyttä järjestöön ja esittivät ideansa tehdä Tumblesille mittatilaustyönä pyörätuoli, jotta sen olisi helpompi liikkua ympäriinsä. Järjestö näytti vihreää valoa ja pariskunta kääntyi suunnitelmineen yliopiston puoleen. Heillä oli valmiina suunnitelma siitä, millainen tuolista tulisi tulla, mutta he tarvitsivat apua toteuttamiseen. Apua he saivatkin, Tumblesin pyörätuoli tulostettiin 3D-printterillä.

Tumbles on vallan iloinen karvapallero, jonka elämänilosta ei arvaisi, että sillä on minkäänlaisia rajoitteita. Pyörätuoliin sopeutuminen tulee kuitenkin olemaan omanlaisensa prosessi ja kasvavana koiranpentuna Tumblesin tulee vielä opetella kävelemään kunnolla. Sitä odottaa todennäköisesti vielä fysioterapiakin, kunhan sen apuväline on saatu kunnolla sovitettua sille sopivaksi.

Pikku Tumblesille ehkä jo kotikin tiedossa, sillä sen sijaisäitinä toiminut hoitaja on ihastunut Tumblesiin korviaan myöten ja saattaakin adoptoida sen, kunhan pentu pääsee luovutusikään.

[EPSB]

[/EPSB]