Vompatti verkossa! – kalastajat pelastivat epäonnisen vesipedon

Australialaiskalastajat kokivat yllätyksen kalastaessaan tasmanialaisella järvellä reilu viikko sitten, kun kalaretken päätteeksi heidän haavissaan rimpuili vompatti!

Craig Wilson ja hänen isäpuolensa, Bob Wilton, olivat naaraamassa taimenia, kun he yhtäkkiä huomasivat vedessä eläimen, joka näytti olevan hukkumassa. Miehet aloittivat pelastusoperaation ja saivatkin napattua veden varaan joutuneen otuksen haaviinsa.

vomp1

Kalastajat luulivat pelastamaansa eläintä ensin vesinokkaeläimeksi, mutta lähemmäs päästyään huomasivat, että kyseessä olikin vompatti. Päivä oli melko tuulinen, joten Wilton arveli, että tuulenpuuska oli puhaltanut vompatin veden varaan ja se oli hädissään lähtenyt uimaan väärään suuntaan. Koska vompatti näytti tarvitsevan apua, päättivät pelastajat napata sen haaviin, josta eläin kuitenkin putosi jatkuvasti. Tästä syystä se nostettiin veneeseen, vaikka vompatit voivatkin olla hyvinkin aggressiivisia. Tämä pelastettu otus odotti kuitenkin rauhallisesti rantaan pääsyä ja lopulta maihin päästyään taapersi tyytyväisen näköisenä puskiin.

vomp2

Vompatit osaavat kyllä uida, mutta välttävät sitä yleensä.

vomp3

Wiltonin mukaan pelastettu vompatti oli 300 metrin päässä rannasta ja ui väärään suuntaan, joten apu oli sille todennäköisesti tarpeen. Onneksi nämä kalamiehet sattuivat paikalle!

[EPSB]

[/EPSB]